Які кросівки носити взимку

З наближенням холодів настав час подумати не тільки про придбання якісного верхнього одягу, а й про утеплення ніг. Сьогодні не можна поскаржитися на брак вибору зимового взуття. Ринок пропонує:

  • черевики та чоботи;
  • уггі та "місяцеходи";
  • сноубутси тощо.

Не останнє місце в цьому списку топі взуття на зиму 2024-го року належить чоловічим і жіночим кросівкам, представленим у великому асортименті в інтернет-магазині "Конфіскат".

Хоча кросівки й асоціюються з теплою погодою, сучасні дизайнери адаптували безліч моделей цього зручного та стильного взуття для зими. Складно уявити гардероб сучасних чоловіків і жінок без пари кросівок, що поєднують красу і комфорт. Зимовим кросівкам не страшні ні сніг, ні досить низькі температури.

Як вибрати зимові кросівки для жінки

Вибір зимового взуття для жінок – важливий крок, що потребує особливої уваги. Адже воно має забезпечувати тепло і комфорт у холодну пору року, відповідати стилю. Тому, вибираючи жіночі кросівки, слід звертати увагу на цілу низку основних параметрів.

Модель

Виробники жіночого взуття пропонують безліч моделей зимових кросівок. Це можуть бути вироби:

  • високі та низькі;
  • чорні та білі;
  • спортивні та на платформі;
  • лаконічні та з яскравим декором.

Можна зупинитися на класичному взутті з високою халявою, напівчоботях або берцівках. Головне, щоб модель була зручною, відповідала вашому стилю.

Підошва

Цей елемент кросівок вважається "правильним", якщо він стійкий і міцний, виготовлений з матеріалу, що не твердне і не тріскається за низьких температур, забезпечує хороше зчеплення з покритою снігом або льодом поверхнею. Звертати увагу рекомендується на вироби з підошвою з глибоким протектором. Малюнок підошви:

  • допомагає уникнути ковзання;
  • забезпечує безпеку завдяки відмінному зчепленню з будь-якою поверхнею.

Захист від вологи допоможе зберігати ноги сухими в сніжну і сльотаву погоду. А технології амортизації, які використовуються при виготовленні жіночих зимових кросівок, мінімізують навантаження на суглоби, коліна і зв'язки.

Тип застібки

Від якості застібки залежить, наскільки зручно надягати, знімати і носити кросівки. Зручною може бути як класична шнурівка, так і липучка, блискавка або комбінований варіант.

Матеріал

Вибираючи зимові кросівки, віддавайте перевагу виробам, у виготовленні яких використані вітрозахисні, непромокальні матеріали. Відмінним варіантом вважається мембрана або гортекс. Натуральна шкіра і замша також відмінно показують себе в носінні.

Утеплювач

Для підтримки тепла слід обирати вироби з якісним утеплювачем. Оптимальним є утеплювач з вовни, штучного хутра (флісу або поліестеру), теплих технологічних матеріалів на кшталт тінсулейту або мембрани Gore-Tex. Деякі виробники використовують утеплювачі з шаром алюмінію, що забезпечує додаткову теплоізоляцію, а також комбінацію різних типів утеплювальних матеріалів.

Устілка

Для додаткового захисту від холоду в жіночих кросівках для зими використовують устілку з утепленням або вставкою з теплих матеріалів. Найтеплішими вважаються устілки з овечої, мериносової та верблюжої вовни. Також добре себе зарекомендували повстяні моделі.

Розмір

Обираючи розмір зимових кросівок, слід враховувати, що їх зазвичай носять із теплими шкарпетками. Тому рекомендується купувати таке взуття трохи більше, ніж ви в іншу пору року. В ідеалі, щоб ногам було тепло і ходити було зручно, між пальцями і носком має бути відстань близько 0.5 см.

Як вибрати зимові кросівки для чоловіка

Вибір зимових чоловічих кросівок, як і жіночого взуття, вимагає уваги до низки ключових параметрів.

Модель

Залежно від потреб і вподобань можна вибрати на зиму 2024:

  • класичні кросівки з утепленою халявою;
  • високі моделі.

Важливо, щоб взуття відповідало вашому стилю життя, було теплим, зручним і комфортним.

Підошва

Важливою вимогою до підошви чоловічих зимових кросівок є забезпечення надійності та впевненості навіть в ожеледь. Тому рекомендується наявність на підошві протектора з глибоким малюнком і антиковзаючим покриттям. Можна також вибрати моделі з гумовими або знімними шипами.

Тип застібки

Доброю вважається застібка, яка забезпечує максимальну зручність під час надягання і знімання кросівок. Це може бути блискавка, шнурівка, липучки або комбінація цих видів застібки. Класичним варіантом з хорошою фіксацією залишається шнурівка.

Матеріал

Цілісність взуття навіть за перепадів температури забезпечують такі матеріали виготовлення зимових кросівок, як натуральна шкіра, нубук, замша та екошкіра. Для захисту від вологи та снігу краще вітрозахисні та водонепроникні тканини типу гортекс. Найкращим матеріалом для підошви зимових варіантів чоловічих кросівок є термопластична гума. Цей матеріал не тільки зносостійкий, а й забезпечує амортизацію під час ходьби.

Утеплювач

Обов'язковим елементом зимових моделей кросівок для чоловіків є утеплювач. Це можуть бути натуральні або синтетичні вставки з хутра, флісу, байки. 

Устілка

У 2024-му році популярними залишаються устілки з мериносової вовни та натуральної овчини. Високу оцінку у користувачів отримують також багатошарові устілки з повсті, фольги та композиційних матеріалів, що відбивають холод.

Розмір

При виборі розміру зимових кросівок слід враховувати, що зазвичай їх носять із товстими шкарпетками, використовують додаткові утеплювачі. Важливо, щоб між пальцями та миском залишався вільний простір, проте не варто купувати надто вільні кросівки.

Як доглядати за зимовими кросівками

Щоб взуття зберігало свій первісний вигляд і характеристики протягом тривалого періоду використання, за ним потрібно правильно доглядати. Догляд включає:

  • обов'язкове очищення від снігу і солі після кожного використання;
  • використання водовідштовхувальних засобів на основі спеціальних просочень і антисольового захисту;
  • сушку природним чином за кімнатної температури;
  • усунення забруднень і плям за допомогою чистої ганчірочки або м'якої губки, змоченої в розчині неагресивного мийного засобу.

Дотримання таких нехитрих рекомендацій з догляду за зимовими кросівками допоможе зберігати їх у хорошому стані протягом усього терміну носіння.