Наймодніші кольори 2024 року - ТОП-10 відтінків

Відомий на весь світ Інститут кольору Pantone вже кілька десятиліть прогнозує глобальні колірні тренди. Фахівці консультують світові компанії та бренди в галузі айдентики при створенні продуктів і впровадженні їх на ринок. Компанія є авторитетом для багатьох галузей. Pantone обирає відтінок року, а він, своєю чергою, враховується і задає тенденції в галузях дизайну, моди та краси. 

Представники різних професій з нетерпінням очікують на трендові кольори року: декоратори інтер'єрів, візажисти та майстри манікюру прислухаються до Інституту кольору. 

У 2024 році Pantone вибрав ніжний Peach Fuzz (персиковий пух). Наші експерти стежать за модними тенденціями та враховують тренди нового сезону, тому магазин "Конфіскат" пропонує широкий асортимент дитячого, чоловічого та жіночого одягу в трендових кольорах. 

Модні кольори у 2024 році

Крім освіжаючого персикового відтінку, Pantone Color Institute опублікував палітру, яка захопить цей рік. Яскраві і ніжні кольори точно знайдуть своє втілення на майбутніх показах, а світові модельєри використовують їх у нових колекціях. 

Колір 2024 - Peach Fuzz

Персиковий пух - головний тренд цього року. Відтінок вирізняється своєю витонченістю, легкістю і м'якістю. По суті колір являє собою щось середнє між ніжно-рожевим і помаранчевим. Презентуючи тренд року, виконавча директорка Pantone Леатріс Ейсман пояснила мотиви цього вибору: "У світі, який може видатися дуже суворим, люди шукають заспокійливі, м'які й теплі відтінки. Кольори, які живлять нас і підтримують комфорт". 

Rooibos Tea - глибокий червоний із коричневим підтоном

Ройбуш, або ройбос - чай із фруктовим смаком, що корінням сягає Південної Африки й має корисні властивості. Виготовляють його з чагарникової рослини. Назва цього гарячого напою перекладається як "червоний кущ". Настій чинить заспокійливий ефект на організм і залишається на язиці з медовим присмаком. 

Насичений червоний з коричневими відтінками створює асоціацію з терпко-деревним смаком. Консультанти магазину "Конфіскат" пропонує зануритися вам у палітру кольорів та емоцій, а також підібрати жіночу спідню білизну в трендах цього року.

Orangeade - апельсиновий лимонад 

Яскравий і живий відтінок цього сезону заряджає оптимізмом та енергією. Модний колір в одязі асоціюється із соком апельсина. Має насичений помаранчевий тон із нотками червоного. Апельсиновий лимонад і Rooibos Tea гармонійно поєднуються, оскільки другий врівноважує їхній симбіоз. 

Watercress - м'який зелений із димчастим відтінком

Водяний крес - рослина, що трапляються біля водойм та в інших вологих місцях. Пряні лікарські листочки точно передані в палітрі Pantone. Сірувато-зелений з перцевим відтінком м'яко зачаровує і заспокоює. У колекціях жіночого взуття цього сезону легко знайти цей трендовий колір. Watercress відмінно гармонує з наступним хітом у палітрі. 

Desert Flower - квітка пустелі

Ніжний і теплий рожевий відтінок стає конкурентом головного кольору року - Peach Fuzz. Персикові тони легкі та м'які. Desert Flower має більш цукерковий і рожевий тон, ніж головний тренд сезону. 

Chambray Blue - м'який пудровий відтінок лаванди

Повітряні, легкі тони бузкового і синього викликають асоціацію з м'якими хмарами, ніжним небом і свіжою росою. Пастельний відтінок нагадує теплий лавандовий з нотками блакитного, м'яку брижі води біля берега. 

Pastel Lilac - пастельно-бузковий 

Порівняно з попереднім відтінком, це більш насичений світло-фіолетовий колір. Має м'який лавандовий серпанок і майже не має синього підтону. Палітра з Pastel Lilac видається цукерковою. 

Marlin - темно-синій насичений відтінок

Асоціюється з кольором глибокого моря або вечірнього неба. Марлін - хижа риба, що мешкає в тропічних водах Атлантичного океану. Привабливий синій містить у собі підтон фіолетового. 

Lemon Drop - соковитий лимонний колір 

Цитрусовий відтінок поряд з Orangeade. Яскравий і освіжаючий жовтий тон нагадує цедру лимона або льодяник. Однойменну назву має коктейль на основі мартіні. 

Mint - яскравий ментоловий відтінок 

Прохолодний зелений колір освіжає та асоціюється із запахом свіжоскошеної трави, з енергійним літом і квітучими деревами. Mint гармонійно поєднується з пастельними відтінками помаранчевого і жовтого. 

Capri - блакитний підтон блакитного кольору

Це яскраві та свіжі тропіки Капрі - острова, який розташований у південній частині Неаполітанської затоки. Соковитий відтінок нагадує ясне небо, що відбивається в тонкій гладі води. Capri стає трендом жіночих аксесуарів. Насичений і глибокий блакитний освіжить ваш образ. 

Як трендові кольори впливають на моду 2024

Color Institute прогнозує модні кольори цього року після збору та аналізу інформації з різних сфер нашого життя. Фахівці досліджують і відстежують: 

  • провідні тренди;
  • ситуацію в суспільстві;
  • бажання і потреби людей;
  • тенденції в розвитку модних кольорів одягу. 

Працівники Pantone аналізують покази в Парижі, Мілані та Лондоні, звертають увагу на новий одяг зірок, вивчають соціальні мережі, маркетингові проєкти компаній, відвідують виставки, музеї, модельєрів і досліджують розвиток різних стилів одягу. 

Після ретельно зібраної інформації, фахівці роблять висновки, як той чи інший відтінок впливає на емоції, поведінку людей і моду. На основі цих даних формується трендовий колір року і палітра актуальних відтінків. У 2024 році роботи модельєрів, візажистів, дизайнерів, маркетологів, розробників ґрунтуватимуться і звірятимуться з духом часу - головним кольором цього року. Магазин "Конфіскат" пропонує жіночі сумки високої якості, враховуючи при цьому трендові кольори та бажання своїх покупців. Відомі модельєри в нових колекціях гарантовано дослухаються до авторитету у сфері айдентики та із задоволенням додадуть у нові роботи модні кольори цього року.